Voor een betrouwbare administratie

Bij het starten van je eigen onderneming heb je ongetwijfeld gekozen voor een discipline of vakgebied die je leuk vindt en waar je goed in bent. En terecht. Helaas kom je bij het drijven van een eigen onderneming ook zaken tegen die je minder leuk vindt en waar je wellicht ook helemaal niet goed in bent.

Wij horen regelmatig dat mensen die een eigen onderneming gestart zijn alle fiscale aspecten niet op waarde hebben ingeschat. Het uitzoeken van alle fiscale regels en het opstellen en indienen van de noodzakelijke aangiftes levert in veel gevallen veel frustraties op. Laat dat jou niet overkomen en laat ons je helpen.

Bij een onderneming horen in de meeste gevallen de volgende soorten belastingen: omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting (indien de rechtsvorm van de onderneming een BV of een NV is) en inkomstenbelasting. Al hoort de inkomsten belasting in principe in de privé sfeer thuis. Wij kunnen ondersteuning bieden op al deze belasting onderdelen, zodat jij je kunt richten op het ondernemen.


Omzetbelasting / BTW

Meestal moet er ieder kwartaal een BTW aangifte opgesteld en ingediend worden bij de belastingdienst.

Wanneer je jouw administratie en boekhouding door ons laat verzorgen, zorgen wij hier automatisch voor. Maar ook wanneer je zelf je boekhouding nog doet, kunnen wij de BTW aangifte voor je verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Vennootschapsbelasting

Wanneer jouw onderneming als rechtsvorm een BV of een NV is, moet je één keer per jaar een aangifte vennootschapsbelasting (VPB) indienen. Afhankelijk van de activiteiten die je in je onderneming verricht, kan dit best een complexe aangelegenheid zijn. Laat ons je helpen. Wij kunnen je adviseren, maar ook je volledige aangifte voor je invullen.

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Loonbelasting

Wanneer jouw onderneming medewerkers in dienst heeft, betaal je hen salaris uit. In dat geval ben je als ondernemer inhoudingsplichtig voor de loonbelasting. Dat betekent dat jouw onderneming loonbelasting inhoudt op het loon van de medewerker om dit vervolgens af te dragen aan de belastingdienst.

Wanneer je je salarisadministratie door ons laat verzorgen, zorgen wij automatisch voor de aangifte loonbelasting. Maar ook wanneer je je salarisadministratie elders laat verzorgen, kunnen wij de aangifte loonbelasting voor je verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Inkomstenbelasting

In principe is de aangifte inkomstenbelasting een privé aangelegenheid. Deze aangifte gaat over de fiscale positie van jou als privé persoon. In deze aangifte komen aspecten als inkomen, eigen woning, beleggingen, etc. aan de orde. Wanneer je een eigen onderneming voert, zul je de gemaakte winst (of verlies) ook in de aangifte inkomstenbelasting moeten verwerken. Wij kunnen je helpen met het invullen of dit geheel voor je verzorgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.